Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Letošní novinky ve Rtyni!

Datum publikace: 25. 06. 2020

Letošní rtyňská turistická sezona slibuje návštěvníkům řadu věcí, jež by neměly uniknout jejich pozornosti.

První novinkou, na kterou chceme upozornit, je vydání prvního rtyňského questu. Ten vás zábavnou formou provede po zajímavých místech ve městě a jeho bezprostředním okolí. Pro koho je určen? Pro děti i dospělé a určitě se při jeho luštění nebudete nudit.

Jednotlivé zastávky nevyžadují žádné výdaje. Jediné vstupné se platí do městského muzea a jeho návštěva není povinná. Kde quest obdržíte? V informačním centru, muzeu a na vybraných místech v okolí Rtyně v Podkrkonoší.

Další dobrou zprávou je, že městské muzeum a informační centrum bude od května do září nově otevřeno také o všech pondělcích. Zároveň s návštěvou expozice můžete zavítat na prohlídku unikátní, téměř 30 metrů vysoké zvonice z let 1592–1594, která v poslední době prošla velkou rekonstrukcí.

Ožije rovněž rtyňský amfiteátr, a to letním kinem. Dne 1. srpna 2020 proběhne 28. ročník country-folkbluegrass festival NOTA 2020 na nádvoří Rychty. V neposlední řadě upozorňujeme na zajímavý projekt Svazku obcí Jestřebí hory s názvem „Dobijte se v Jestřebích horách“. Ve všech členských obcích tohoto svazku jsou nově instalovány dobíjecí panely pro elektrokola. Současně byla vydána stylová cyklomapa. Co obsahuje? Seznam všech dobíjecích míst, tipy na cyklovýlety, možnosti občerstvení a zajímavosti na jednotlivých trasách. A kde se můžete „dobít“ přímo ve Rtyni v Podkrkonoší? U městského muzea a městské knihovny. Více informací naleznete na www.rtyne.cz.

Text: Richard Švanda
Foto: archiv Městského muzea Rtyně v Podkrkonoší, Jan Záliš
ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení