Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Regionálních výrobků z Kladského pomezí je zase o něco více

Datum publikace: 29. 09. 2017

Další čtyři výrobky se mohou pochlubit regionální značkou Kladského pomezí

K sedmi již certifikovaným regionálním výrobkům se přidaly další čtyři výrobky, které upoutají nápadem, umem a péčí, které do každého z nich vkládají jejich výrobci.

Certifikační komise se sešla již potřetí

Certifikační komise, která se setkala 26. září již potřetí, certifikovala zájemce o ochrannou známku Regionální produkt – Kladské pomezí.

Certifikovaly se šperky, dřevěné domky, zástěry i džemy

Prvním z nově certifikovaných výrobků jsou dřevěné zahradní domky na kolečkách pana Rydla z Nového Města nad Metují, o kterých sní spousty dětí a možná i dospělých. Domečky z Kladského pomezí již několik let dělají radost nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Ručně vyráběné šperky Jitky Kylarové z Náchoda jste mohli spatřit již na mnoha regionálních akcích v regionu. Nápaditost a kombinace polodrahokamů, perletě a bižuterie vás upoutají v krásném souladu.

Při pohledu na kuchyňské zástěry a chňapky od Jany Čapkové z Jaroměře na Vás dýchne tak trochu kouzlo první republiky, ale věřte, že jsou platnými pomocníky v kuchyni a navíc velmi slušivými.

Posledním certifikovaným výrobkem podzimu jsou domácí výborné džemy od Hany Horákové z Police nad Metují. Ochutnat můžete třeba lákavé kombinace broskve s perníkovým kořením, rebarbory s jahodami nebo meruňky s meduňkou, a to jsme vyjmenovali jen nepatrný zlomek z celé nabídky chutí.

Pokud jsme vás ještě  dostatečně nenalákali na sladkou chuť výborných džemů, podívejte se na web Kladského pomezí www.kladskepomezi.cz, kde najdete nejen více o regionálních výrobcích, ale i to, kde můžete výrobky zakoupit.

„Projekt Regionální produkt – Kladské pomezí nám dělá opravdu velkou radost. Těšíme se nejen zájmu o certifikaci z řad výrobců, ale především je velký zájem o koupi certifikovaných výrobků v informačních centrech Kladského pomezí. No a nakonec samozřejmě doufáme, že spokojený je i konečný zákazník. Což je samozřejmě jedním z cílů certifikace regionálních výrobků“, řekla Markéta Venclová, ředitelka Branky, o.p.s., destinační společnosti Kladského pomezí, která je vlastníkem ochranné známky Regionální produkt – Kladské pomezí.

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení