Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Odhalení pamětní desky u příležitosti 50. výročí otevření rozhledny Žaltman

Datum publikace: 27. 09. 2017

V neděli 24. 9. 2017 byla za účasti starosty obce Malé Svatoňovice Vladimíra Provazníka, místostarosty obce Marka Švrčiny, starosty města Rtyně v Podkrkonoší Zdeňka Špringra, místopředsedy KČT Královéhradeckého kraje Miroslava Vořechovského a člena tehdejší TJ Baník Malé Svatoňovice Jiřího Holubce slavnostně odhalena pamětní deska u příležitosti 50. výročí otevření rozhledny Žaltman pro veřejnost.

„Tato pamětní deska nám bude stále připomínat tehdejší nadšení dobrovolníků, kteří se na výstavbě tak vyhledávané rozhledny, jakou Žaltman bezpochyby je, podíleli. A zůstane trvalou vzpomínkou na tuto původní rozhlednu,“ uvedl starosta obce Malé Svatoňovice Vladimír Provazník.

Záměrem obce Malé Svatoňovice je stávající rozhlednu z let 1966-1967, která byla postavena svépomocí členy tehdejší TJ Baník Malé Svatoňovice, nahradit novou, vyšší konstrukcí. Ta by měla znovu zatraktivnit vrchol Žaltman a poskytnout nádherné výhledy do krajiny. Na stavbu nové rozhledny už obec Malé Svatoňovice zahájila veřejnou sbírku a otevřela samostatný transparentní účet. Odkaz naleznete na webových stránkách obce www.malesvatonovice.cz.

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení