Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Červený Kostelec opět ožije tradičním festivalem

Datum publikace: 08. 08. 2017

Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec 2017

Od středy 16. srpna do neděle 20. srpna bude Červený Kostelec opět plný bujarého veselí. Koná se tu již 63. ročník Mezinárodního folklorního festivalu, který každoročně do města přináší nezaměnitelnou atmosféru plnou tradičního folklóru a exotických tanečníků. A na co můžete těšit tento rok?

Festival zahájí ostravská skupina Buty

Stává se tradicí, že středeční slavnostní zahájení festivalu vyvrcholí velkolepým koncertem. Letos pro Vás připravujeme koncert ostravské skupiny Buty. V přírodním areálu se tak můžete těšit na známé hity jako např. Nad stádem koní, František, Tata, Krtek, Vrána, Chtěl bych se jmenovat Jan a další. Mimo koncertu máte možnost shlédnout nejen slavnostní zahájení, ale vidět zástupce folklórních souborů, které budete pravidelně vídat v další festivalové dny na pódiu v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla.

Ve čtvrtek vystoupí Hajdalácký folklorníček

Pražský soubor Rosénka nemusíme dlouze představovat. Tento soubor zpracovává již víc jak třicet let folklor některých jihomoravských regionů, protože jeho zakladatelka pocházela z Uherského Hradiště. Soubor má domovskou scénu na věhlasných prknech Dejvického divadla.V Divadle J. K. Tyla nám ve svém čtvrtečním celovečerním programu dokáží, že lidovým tancem se dají také vyprávět příběhy a že humor je všudypřítomný. Ve svém folklorníčku předvedou pásma z Uherskohradišťska, Uherskobrodska a Moravských Kopanic. Režie, choreografie a moderování: Zuzana Cílová.

Páteční večer okoření Příběh zbojníka

Nevšední kulturní zážitek nám přiveze profesionální soubor VUS Ondráš, který nám v pátek 18. 8. v Přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla představí Příběh zbojníka. Reprezentační tanečně-hudební pořad celého souboru zaměřený na divadelní příběh inspirovaný lidovými tradicemi, písněmi a tanci. Ucelený příběh je rozdělen do šesti obrazů odvíjejících osud ústřední postavy zbojníka.

Představí se taneční soubory z celého světa

A co dál? Stejně jako v předchozích letech i letos festival v Červeném Kostelci přivítá velké množství kvalitních domácích i zahraničních souborů. Jedná se například o festivaly z Indie, Mexika, Číny, Kapverdských ostrovů Makedonie, Gruzie a mnoho dalších. Chybět nebude ani několik souborů z Čech a Slovenska. Jejich podrobnější přehled najdete zde.

Kromě bohatého programu se můžete těšit i na řemeslné trhy, dobré jídlo a pití a 5 dní skvělé zábavy, kterou si užijete jedině v Červeném Kostelci. Tak neváhejte, těšíme se na vás!

Vstupenky na folklorní festival lze zakoupit na místě v den konání akce. Permanentku lze zakoupit v předprodeji v informačním centru v Červeném Kostelci. Vstupenky na koncert Buty a Kostelecké cimbálovky lze koupit v předprodeji v IC Červený Kostelec, IC Náchod, IC Hronov, IC Česká Skalice, IC Úpice a IC Police nad Metují. Další podrobnější informace o festivalu, programu a vstupenkách naleznete na www.folklorck.cz nebo na www.mksck.cz.

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení