Nezobrazuje se vám tento email správně?Zobrazit v prohlížeči
4 bulletin říjen 2021 Zima 2022
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,
rok 2021 utekl jako voda, proto si pojďme společně připomenout, co zásadního se událo v organizaci destinačního managementu Kladské pomezí, o.p.s.
Bezesporu nejdůležitější událostí prvního pololetí bylo schválení nové marketingové strategie destinace na období 2021-2025. Jednou z jejích hlavních myšlenek je propojení značky s nejvýraznějším krajinným prvkem, kterým je vodní nádrž Rozkoš. Před zahájením letní turistické sezóny a v jejím průběhu jsme realizovali zcela nové podpůrné marketingové aktivity pro ubytovatele a členy Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí, abychom napomohli k restartu a oživení cestovního ruchu v naší destinaci.
Nezaháleli jsme ani na poli mediální spolupráce, ze které vzešlo několik zajímavých výstupů. O prázdninách se mohli posluchači Českého rozhlasu zapojit do Velké letní soutěže s pořadem Na cestách s Petrem Voldánem. Na jaře byl v Jestřebích horách natočen další díl cykloturistického pořadu Cyklotoulky. Ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Královéhradeckého kraje a agenturou Czech Tourism vznikla jedna z reportáží pořadu Cyklosalon a dále byla realizována soutěž na rádiu Evropa 2 o pobyt ve Wellness hotelu Rajská zahrada.

Krásné zimní dny i celý rok 2022 přeje

Markéta Venclová
CO SE UDÁLO
Rok 2021
Jaký byl rok 2021 v Kladském pomezí Rok 2021 je definitivně za námi. Pojďme si připomenout, co důležitého a zajímavého se během něj událo v Kladském pomezí.

více informací
Noviny
Vyšly zimní noviny Kladského pomezí Tradiční zimní vydání turistických novin Kladského pomezí vyšlo v listopadu a je k dostání na pultech informačních center či v elektronické verzi na našem webu.
přečíst noviny
TB
Známe výherce soutěže s Toulavým baťohem V pondělí 4. října 2021 proběhlo vyhodnocení soutěže Toulavý baťoh za roky 2020 a 2021. Výherci jednotlivých cen byli kontaktováni. Stejně jako v předchozích ročnících se i tentokrát soutěžilo o hodnotné ceny v podobě poukazů na pobyty a zážitky v Kladském pomezí či rodinné vstupenky na zajímavá místa.více informací
setkání IC
Pracovníci infocenter se sešli v Malých lázních Běloves 9. listopadu proběhlo v informačním centru v Malých lázních Běloves tradiční podzimní setkání "íčkařů" našeho regionu se zástupci destinační společnosti Kladské pomezí, na kterém byla zhodnocena uplynulá turistická sezóna, ale také představeny plány na následující rok.

více informací
Rajská zahrada
Na rádiu Evropa 2 se soutěžilo o pobyt v Kladském pomezí Od 4. do 8. října probíhala na rádiu Evropa 2 ve spolupráci s agenturou Czech Tourism a Centrálou cestovního ruchu Královéhradeckého kraje soutěž o lákavé pobyty v našem kraji. Ve čtvrtek 7. října si mohli posluchači zasoutěžit o romantický pobyt ve Wellness hotelu Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují.
více informací
Bohumír
Měděný důl Bohumír v Jívce letos poprvé zůstane otevřený i v zimě Návštěvníci mohou letos poprvé navštívit Měděný důl Bohumír v Jívce na Trutnovsku i v průběhu zimních měsíců. V předchozích letech byla turistická sezóna ukončena vždy na konci září z důvodu zimování netopýrů. Ti se však nenachází přímo na prohlídkové trase, a proto CHKO povolilo celoroční provoz. více informací
NA ČEM PRACUJEME
Běžky
Běžkařská sezóna je v plném proudu! V případě příznivých podmínek je Kladské pomezí doslova rájem běžkařů. Najdete tu více než 300 km upravovaných tratí, pro které je charakteristické pozvolné stoupání, mírné sjezdy a pohádkové výhledy do kraje. Aktuální informace o sjízdnosti tratí najdete na specializovaném webu.
navštívit web
Toulavý baťoh
Připravujeme další ročník soutěže s Toulavým baťohem Pokud máte rádi rodinné toulky napříč zajímavými místy Kladského pomezí a oblíbili jste si soutěž s Toulavým baťohem, máme pro vás skvělou zprávu! Již nyní totiž aktivně připravujeme další ročník této populární cestovatelské hry.

více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
Camellus
Ochutnejte Doušek zdraví -
bylinný sirup značky Camellus
Integrační sociální podnik Pro-charitu s.r.o. pro vás v Červeném Kostelci vyrábí poctivé bylinné sirupy. Výborně chutnají jako studený i jako horký nápoj. Ze sirupu Camellus Doušek zdraví můžete sílu bylin čerpat po lžících. Kombinace plodů rakytníku se sušeným kořenem echinacey je ta správná volba pro mrazivé zimní dny. více informací
Kalinayová
Novinky z dílny Terézie Kalinayové Paní Terézie Kalinayová je autorkou několika certifikovaných Regionálních produktů Kladského pomezí, mezi které patří látkové panenky, folklorní panenky Malenky, pexeso a malovánky textilních řemesel. Kromě toho v její nabídce najdete mnoho dalších tradičních výrobků inspirovaných folklorem, řemesly a historií. Nyní představuje další novinky.

více informací
Čapková
Jana Čapková představuje nové slušivé zástěry Při pohledu na zástěry a chňapky paní Čapkové z Jaroměře na vás dýchne kouzlo první republiky. Výrobky jsou z přírodních materiálů a 100% bavlny. Aktuálně svou nabídku rozšířila o novou kolekci slušivých zástěr, které se budou hodit nejedné hospodyňce, a brzy k nim přibydou také stylové chňapky ve tvaru srdíčka. více informací
Amálka
Mýdla Amálka rozšiřují řadu koupelových solí Mýdla Amálka, rodinná firma manželů Venclákových z Náchoda, rozšíříla řadu oblíbených koupelových solí s arganovým olejem o zbrusu novou vůni "šťavnatá třešeň". Kompletní sada solí s arganovým olejem dále zahrnuje vůně sladkého melounu, svěží klementinky a zralé švestky. Vyberte si tu pravou pro vás.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku, Twitteru a Instagramu Staňte se naším fanouškem hned na třech sociálních sítích, kterými jsou Facebook, Twitter a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu a na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha: Markéta Tomanová, Jan Záliš, Tomáš Menec, Jan Holý, J. Mikulica, Jana Čapková, archivy Kladské pomezí o.p.s., Wellness hotel Rajská zahrada, Pro-charitu s.r.o., Mýdla Amálka.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.pngKladské pomezí
Krajina příběhů
Odhlásit se z newsletteru