Nezobrazuje se vám tento email správně?Zobrazit v prohlížeči
4 bulletin říjen 2021 Podzim 2021
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,
letní turistická sezóna je nenávratně za námi a nás velmi těší, že i v letošním roce jste naši destinaci navštěvovali. Velký zájem jste projevili o každodenní prázdninové aktivity posledního ročníku česko-polského projektu Festival zážitků na téma tradice. S festivalem jsme se společně s vámi slavnostně rozloučili v sobotu 18. září v parku Aloise Jiráska v Hronově.
Značný ohlas již tradičně zaznamenala také oblíbená cestovatelská hra nejen pro rodiny s dětmi s názvem Toulavý baťoh. Ukončena byla 29. září, a slosování o hlavní ceny za roky 2020–2021 proběhne již 4. října.
Řada z vás na svých turistických a cykloturistických toulkách využila dvě pravidelné cyklobusové linky, které o prázdninách brázdily naším regionem denně.
Pevně věříme, že jste si léto užili naplno a podle svých představ. Již nyní pro vás připravujeme další inspiraci v podobě zimních turistických novin Kladského pomezí, ve kterých najdete zajímavé články a tipy na zimní aktivity. Těšit se na ně můžete v průběhu listopadu.

Hezké podzimní dny přeje

Markéta Venclová
CO SE UDÁLO
Festival zážitků
Festival zážitků se rozloučil V sobotu 18. září jsme v parku Aloise Jiráska v Hronově slavnostně ukončili třetí a zároveň poslední ročník česko-polského projektu Festival zážitků. Děti si užily zážitkovou stezku a loutkové divadlo, pohodovou atmosféru vykouzlily ukázky řemesel, jarmark regionálních výrobků a živá hudba. více informací
Cyklotoulky
Cyklotoulky v Jestřebích horách Televizní pořad Cyklotoulky i letos zamířil do Kladského pomezí. Stanislav Bartůšek, redaktor České televize a průvodce pořadem, za doprovodu Markéty Venclové a Lenky Lembejové vyrazil na projížďku křížem krážem Jestřebími horami.

přehrát video
Město hodinek
Byl otevřen interaktivní sál "Město hodinek" Ve Spolkovém domě v Novém Městě nad Metují byla zpřístupněna nová interaktivní expozice, která navazuje na zdejší hodinářskou tradici, ale také hravou formou přibližuje historii měření času. Navštívit ji můžete zdarma během otevírací doby městského informačního centra.více informací
soutěž
Známe výherce Velké letní soutěže s Českým rozhlasem Po celé prázdniny jste mohli na vybraných stanicích Českého rozhlasu poslouchat zážitky z cestování s Petrem Voldánem po česko-polském pohraničí, dozvědět se zajímavosti ze života našich literátů Boženy Němcové a Karla Čapka a zapojit se do Velké letní soutěže. více informací
Malé lázně
Malé lázně Běloves v Toulavé kameře Cestovatelský pořad Toulavá kamera se na začátku srpna vydal do česko-polského pohraničí. Reportáž představila obnovené Malé lázně v Náchodě-Bělovsi, které se staly oblíbeným odpočinkovým místem s kolonádou, pítky, masážním Kneippovým chodníkem a lehátky.

přehrát video
Trees
Zahradnictví Trees oslavilo 100 let od svého vzniku Historie zahradnictví v Červeném Kostelci sahá až do 20. let minulého století. Za sto let od svého vzniku se mu podařilo vyrůst do krásy a nadále rozvíjet rodinný příběh. V posledních deseti letech novodobé existence se z něj stal i kulturní prostor se specifickou atmosférou. Oslavy výročí vyvrcholily 31. 7. koncertem Mekyho Žbirky.více informací
NA ČEM PRACUJEME
Noviny
Zimní noviny Kladského pomezí jsou na cestě! Přípravy zimního vydání turistických novin Kladského pomezí míří do finále. Na pultech informačních center budou k dispozici zdarma v průběhu listopadu. Přečíst si je budete moci také v elektronické podobě, kterou najdete na našich webových stránkách.
archiv novin
Toulavý baťoh
Blíží se vyhlášení vítězů soutěže s Toulavým baťohem Slosování o hodnotné ceny v podobě zajímavých pobytů a rodinných vstupenek proběhne 4. října 2021. Výsledky slosování najdete v aktualitách na webových stránkách a také na Facebooku Kladského pomezí.

více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
Firma roku
Naši regionální výrobci se umístili v první desítce Živnostníka roku 14. září byly v Hradci Králové slavnostně vyhlášeny výsledky krajského kola podnikatelské soutěže Živnostník roku 2021. V první desítce se umístili i dva držitelé certifikátu Regionální produkt Kladského pomezí - manželé Venclákovi z Náchoda, kteří vyrábějí mýdla, koupelové soli a mýdlové knoflíky do šatníku pod značkou Mýdla Amálka, a paní Martina Hloušková z Červeného Kostelce, která se zabývá výrobou bylinných sirupů.
více informací
Hotel Tommy
Wellness hotel Tommy má novou venkovní wellness zónu na střeše Wellness hotel Tommy Náchod vás zve do nevšední privátní venkovní wellness zóny pro 2 osoby BELLA VISTA na střeše hotelu. Těšit se můžete na vířivou vanu whirlpool a odpočinkovou zónu s křesílky pod širým nebem s výhledem na krajinu, prosklenou finskou saunu, krb a relaxační hudbu. Najdete zde i minibar s alko a nealko nápoji, pochutiny, ale také župany. Najděte si chvilku sami pro sebe a prostě si to přijďte užít...

více informací
šperky
Novinka z dílny šperkařky Jany Doskočilové Šperkařka Jana Doskočilová, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí, přichází s další novinkou ze své dílny. Jedná se o nový typ fusingových šperků, při jejichž výrobě skládá jednotlivá sklíčka před spékáním vedle sebe, nikoliv na sebe, a díky tomu vznikají zcela nové originální obrazce.

více informací
Camellus
Camellus rozšiřuje svou nabídku o nové produkty Představujeme vám aktuální novinky ve výrobě bylinných produktů Camellus, které nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí. Na trh přichází první ovocný sirup Camellus - Malinový. K sortimentu sirupů navíc přibyde i nová produktová řada bylinných limonád. První příchutí je Bezovka, kterou bude brzy následovat i limonáda Levandulová.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku, Twitteru a Instagramu Staňte se naším fanouškem hned na třech sociálních sítích, kterými jsou Facebook, Twitter a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu a na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha: Jan Záliš, Tomáš Menec, Jana Doskočilová, archivy Kladské pomezí o.p.s., Město Náchod, Český rozhlas, Trees, Mýdla Amálka, Wellness hotel Tommy, Camellus.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.pngKladské pomezí
Krajina příběhů
Odhlásit se z newsletteru







Tento e-mail byl zaslán *|EMAIL|*
proč mi toto přišlo?    odhlásit newsletter    upravit nastavení newsletteru
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*