Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Ateliér RéziKa se na Vás těší i v novém roce 2024

Datum publikace: 11. 12. 2023

Jaké novinky připravuje na rok 2024 Ateliér RéziKa paní Terézie Kalinayové, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí?

Připraveny jsou opět zajímavé kurzy, které se budou konat v Praze a v České Skalici.  V Národopisném muzeu v Letohrádku Kinských v Praze proběhne 18. února kurz Motanki a 17. května kamenický kurz za účasti Ateliéru. Konkrétní termín bude upřesněn, sledujte web muzea nebo facebookovou stránku Ateliér RéziKa. V České Skalici v útulném prostoru v Nerudově ulici proběhnou kurzy Pletení na formě - zápiastky, Motanki - slovanské panenky, Škapulíře - slovanská síla bylinek, Tkaní na rámu, Tkaní na stavu - individuální, Předení na kolovratu - pro dvě osoby, Suché a mokré plstění a Zpracování vlny od ostříhání po tkaninu. Dále se chystají kurzy malby a kresby pro studenty i dospělé, které mohou sloužit i jako přípravné kurzy na přijímací zkoušky na střední školy.

Všechny termíny najdete na Facebooku Ateliér RéziKa. O individuální kurz můžete požádat e-mailem na adrese kalinayovaterezia@gmail.com. Osobně se s Terézií Kalinayovou můžete setkat i na nejrůznějších akcích. 2. a 3. března. 2024 se v Brandýse nad Labem koná Festival zapomenutých řemesel - největší řemeslný festival v Čechách, který dokonce slaví kulaté výročí! A v polovině července Vás jménem Ateliéru zve na Oživlý středověk na hradu Zlenice do krásného Ladova kraje. Tradice, řemesla a folklor jsou naší součástí, pojďme je objevit zábavnou formou. 

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení