Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Turistická sezona 2017 přinese návštěvníkům venkovní výstavy, regionální produkty a Toulavý baťoh

Datum publikace: 16. 02. 2017

Návštěvníky Kladského pomezí potěší spoustu novinek

Ačkoliv to venku na pohodové a slunečné léto ještě zdaleka nevypadá, v destinační společnosti Branka, o.p.s pro rozvoj cestovního ruchu v Kladském pomezí jsou přípravy na letní sezonu v plném proudu. A stejně jako každý rok, i letos se návštěvníci budou mít opravdu na co těšit.

V Kladském pomezí bude putovat výstava fotografií

Jednou velmi významnou novinkou je putovní venkovní výstava, která vznikne v rámci česko-polského projektu „Blíže k přírodě, blíže ke kultuře.“ Projekt by měl připomínat 20leté výročí existence organizace a 10 let úspěšné česko-polské spolupráce s Powiatem Kłodzkim. Výstava s celkem 40 velkoformátovými fotografiemi turistických zajímavostí z Kladského pomezí a polského příhraničí se během letošního roku vystřídá na devíti místech. Na české straně budete moci výstavu shlédnout v Náchodě, Adršpachu, Ratibořicích a také v Praze. V Polsku pak budou fotografie vystaveny ve městech Opole, Wrocław, Poznań, Lodź a Chorzów. První výstava se uskuteční v rámci slavností vernisáže 19. dubna v Náchodě.

Své novinky představí jednotliví aktéři cestovního ruchu regionu

V den vernisáže proběhne rovněž tisková konference Léto v Kladském pomezí, kde jednotliví aktéři představí své novinky pro nadcházející turistickou sezonu 2017. Tato konference je určena především pro široký okruh médií, informační centra a místní samosprávu.

Rok 2017 bude rokem regionálních produktů Kladského pomezí

Rok 2017 bude u nás v regionu věnovaný také regionálním produktům s vlastní regionální značkou Kladské pomezí, které se už nyní prezentují na veletrzích u našeho stánku. Jedná se o přírodní bylinné sirupy Camellus z Červeného Kostelce vyráběné z vlastnoručně vypěstovaných bylinek. Na etiketování a dekoraci lahví se podílejí zdravotně znevýhodnění zaměstnanci. Dalším vlastníkem regionální ochranné známky je paní Lýdie Birkeová-Mrázová, která vyrábí ručně šité bytové dekorační doplňky a výrobky z kukuřičného šustí.

O regionálních produktech se více dočtete také v letním čísle turistických novin, které budou pro vás k dispozici koncem dubna na pultech informačních center Kladského pomezí. Distribuce do rukou zástupců IC proběhne tradičně na jejich jarním setkání, které se tentokrát uskuteční v Novém Městě nad Metují. Hlavním cílem tohoto setkání je především výměna informací a zkušeností a vzájemné představení novinek na rok 2017.

V létě opět potěšíme i milovníky cyklistiky

Začátkem června opět potěšíme především cyklisty. V regionu budou od 3. června do 30. září tradičně jezdit dvě linky cyklobusů. Delší červená linka bude odjíždět z Hradce králové přes Adršpach až na Pomezní boudy a kratší modrá linka pojede z Náchoda do Polska a následně až do Broumova. V loňském roce byla červená trasa prodloužena, a tak se návštěvníci mohli cyklobusem pohodlně dopravit až na hřeben Jestřebích hor. Tak tomu zůstane i letos.

A co máme pro děti?

A čím potěšíme především děti? Jednoznačně naším Toulavým baťohem a jeho Cestovatelskou hrou. Barevnou ilustrovanou mapu Toulavého baťohu získáte v každém informačním centru v regionu. A zapojit se můžete i do soutěže o hodnotné ceny. Pravidla najdete na zadní straně mapy. Dále se s ním můžete setkat i v Havlovicích na víceúčelovém sportovišti, kde se bude v neděli 2. července konat Den s Toulavým baťohem. Pro děti bude připraveno spoustu zábavných her a soutěží a bavit se jistě budou i dospělí. V neposlední řadě sledujte i webové stránky www.toulavybatoh.cz, kde najdete spoustu tipů na výlety s celou rodinou i na školní výlety a kde se dozvíte i více informací o Cestovatelské hře.

Pro více informací o dění v Kladském pomezí sledujte pravidelně naše webové stránky www.kladskepomezi.cz. Najdete nás také na sociálních sítích jako je Facebook, Twitter nebo Instagram.

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení