2 bulletin duben 2022 jaro
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

léto je v plném proudu, a tak je načase představit představit vám všechny novinky z Kladského pomezí. Hledáte tipy na výlet nebo kulturní akce? Pak čtěte dál a dozvíte se více.

ROK V KLADSKÉM POMEZÍ – opět vyšel tradiční a oblíbený magazín, kde načerpáte inspiraci.

ČAPEK – nová tiskovina k projektu Čapek, který mapuje život sourozenců Čapkových v jejich rodném kraji s přesahem do Středních Čech.

TOULAVÝ BAŤOH – ilustrovaná mapa, dobře známá offline soutěž ve sběru razítek a nové soutěže na sociálních sítích. To vše a mnohem víc přináší tento projekt pro malé dobrodruhy.

KLADSKÉ POMEZÍ NA VLNĚ – nově spuštěná aplikace Smart Guide pro Kladské pomezí a nejen to. Odstartoval tříletý přeshraniční projekt zaměřený na cestovní ruch s tematikou vody jako nenahraditelného přírodního zdroje.

Další novinky a tipy na výlety najdete na našich webových stránkách a sociálních sítích.

Užijte si krásné léto na vlně radosti, smíchu a dobrodružství.
CO SE UDÁLO
konference KP
Zámecké sklepy hostily konferenci Léto 2024 v Kladském pomezí V úterý 4. června 2024 proběhla v prostorách Zámeckých sklepů v Novém Městě nad Metují tradiční regionální konference k zahájení turistické sezony „Léto 2024 v Kladském pomezí.“
více informací
Rok v Kladském pomezí
Vyšel nový turistický magazín Rok 2024 v Kladském pomezí! Praktického a oblíbeného průvodce nabitého novinkami a turistickými zajímavostmi – Magazín „Rok 2024 v Kladském pomezí“ si můžete již nyní zdarma vyzvednout v informačních centrech našeho regionu.
více informací
cyklobusy
Byl zahájen provoz turistických autobusů s přepravou kol V sobotu 25. května 2024 vyjíždějí pravidelné linky oblíbených cyklobusů, které můžete využít k přepravě na atraktivní místa Kladského pomezí. Náš region se pyšní rozmanitým terénem, a proto je známý jako ráj cyklistů. Vydejte se na své cyklotoulky i vy!


více informací
Čapek
Nový průvodce ČAPEK je k dostání v infocentrech Vyšel nový aktualizovaný průvodce, který vás provede zajímavými místy spjatými s životy sourozenců Čapkových nejen v Královéhradeckém, ale nově také Středočeském kraji! Novým partnerem projektu Kladského pomezí s názvem ČAPEK se stal Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše.
více informací
Cyklotoulky
Máme za sebou natáčení Cyklotoulek z Jestřebích hor Proběhlo natáčení již pátého dílu pořadu Cyklotoulky z Kladského pomezí. Tentokrát si tvůrci vyšlápli za zajímavými a mnohdy i zapomenutými nebo neobjevenými místy v Jestřebích horách. Na kolech je doprovázeli starostové jednotlivých měst a obcí, které navštívili.
více informací
setkání IC
Proběhlo setkání pracovníků informačních center V úterý 16. dubna 2024 proběhlo pravidelné jarní setkání pracovníků informačních center Kladského pomezí. „Íčkaři“ zhodnotili uplynulou sezónu, ale především představili plány na tu nadcházející.


více informací
Prameník Jakub
Návrat legendární minerální vody Ida do Náchoda! Minerální voda Ida se po dlouhých letech vrací do Náchoda! Město Náchod v sobotu 6. dubna 2024 slavnostně otevřelo prameník Jakub v areálu Velkých lázní u řeky Metuje. Tímto historickým okamžikem pokračuje postupný návrat zdejší tradice lázeňství, který byl zahájen obnovou Malých lázní mezi lety 2018–2019.
více informací
valná hromada
Kladské pomezí má dva nové členy
V úterý 21. května 2024 proběhla v nově otevřeném Spolkovém domě v Náchodě valná hromada Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí, na které byli oficiálně přijati dva noví členové svazu.



více informací
Den pro rodinu
Kladské pomezí se zúčastnilo Dne pro rodinu v Náchodě Ve středu 29. května 2024 proběhla na Masarykově náměstí v Náchodě již tradiční akce Den pro rodinu s prezentací nejen sociálních a zdravotních služeb. O příjemnou atmosféru se po celý den starala moderátorka Kateřina Toholová. Zajištěn byl celodenní doprovodný program a se svým propagačním stánkem zde nechybělo ani Kladské pomezí.

více informací
zámek
Objevte Kouzelný zámek v Novém Městě nad Metují Kouzelná zábava pro děti, magický odpočinek pro rodiče. Vstupte do světa čar a kouzel na zámku v Novém Městě nad Metují. Nechte se vtáhnout do tajemného světa magie a kouzel. Draci, čarodějové, lektvary... na to všechno, a mnoho dalšího se můžete těšit. Otevřeno je celoročně, od úterý do neděle, od 10 do 16 hodin, a to za každého počasí!

více informací
Velichovky

Kladské pomezí se účastnilo Mise Velichovky 2024 Ve středu 8. května 2024 proběhlo slavnostní zahájení lázeňské sezóny v lázních Velichovky, které je tradičně spojené s připomínkou konce 2. světové války, ale také příjezdu ozbrojeného konvoje 23. průzkumné squadrony do Velichovek. Kladské pomezí se akce zúčastnilo se svým propagačním stánkem. více informací
NA ČEM PRACUJEME
Smart Guide
Nová aplikace Smart Guide. Užijte si léto na vlně! Hledáte tipy, kde se za horkých letních dnů ochladit, kam vyrazit za vodními sporty nebo kde v regionu načerpat léčivé prameny? S aplikací Smart Guide objevíte místa, o kterých jste možná doposud neslyšeli. Díky audioprůvodci dostanou jindy němá místa svůj hlas.

více informací
Toulavý baťoh
Cestujte s Toulavým baťohem a vyhrajte skvělé ceny Hledáte tipy na výlet? Nechte se inspirovat a objevujte Kladské pomezí s Toulavým baťohem. S hledáním toho správného výletu vám pomůže ilustrovaná mapa, ve které na malé dobrodruhy čeká cestovatelská soutěž. Celé léto budeme soutěžit na našich sociálních sítích, tak nás nezapomeňte sledovat.
více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
Minieuroland
Navštivte květinový festival v Minieurolandu Před námi je událost, která opět okouzlí milovníky květin, vytříbené krajinné architektury nebo neotřelých rostlinných aranžmá. Devátý ročník Květinového festivalu v Minieurolandu bude oficiálně zahájen v neděli 7. července 2024 a přinese návštěvníkům mnoho novinek včetně již dobře známých, všemi obdivovaných atrakcí „Zahrady, kterou si zamilujete“.

více informací
Trees
Zahradní kavárna Trees chystá nabitý program Těšit se můžete na nezapomenutelné hudební zážitky v krásném prostředí. V červenci bude koncertovat multižánrová zpěvačka Tonya Graves, jejíž vystoupení si určitě nesmíte nechat ujít. V srpnu potěší nejen fanoušky rocku a metalu bubenická one-man show v podání Miloše Meiera, který je bubeníkem známé skupiny Dymytry. To vše a mnohem víc vás čeká v Treesu.

více informací
fiesta
6. ročník fiesty Balóny nad Rozkoší Ve dnech 5. až 8. září 2024 se koná 6. ročník letní fiesty horkovzdušných balonů. Očekává se celkem 6 letů 30 horkovzdušných balonů v okolí Rozkoše se starty v České Skalici, Náchodě a Novém Městě nad Metují. Létá se vždy v ranních hodinách po východu slunce a v podvečerních hodinách před západem slunce. V roce 2024 se bude jednat o největší balonovou akci v České republice.
více informací
Camellus
Letošní léto bude se sirupy Camellus opravdu šťavnaté! Léto právě začíná, sluníčko parádně hřeje a krásné počasí přímo vybízí k výletům za památkami a do přírody. Camellus pro Vás má několik tipů, jak si toto nádherné a dlouho očekávané období ještě více užít. Tak si dopřejte opravdový letní relax a připravte si šťavnaté limonády od nás!

více informací
Kuželník
Pohádkový kuželník láká k návštěvě Chcete strávit čas s dětmi a zároveň se pobavit i poučit? Za­vítejte do Pohádkového kuželníku v Babiččině údolí, kde je instalována interaktivní výstava pro všechny generace s ná­zvem „Báchorky a pohádky spisovatelky Boženy Němcové“.


více informací
Slavnosti
Svatoanenské zahradní slavnosti Už 27. 7. 2024 se v Domově sv. Josefa v Žirči konají tradiční Svatoanenské slavnosti. Zábavný den pro všechny. Kulturní a společenská benefiční akce na podporu Domova sv. Josefa, jediného zařízení v celé ČR, které poskytuje komplexní rehabilitační péči nemocným roztroušenou sklerózou mozkomíšní.
více informací
cyklovýlet
Kam na cyklovýlet v Kladském pomezí? Poznejte krajinu spisovatelů, krásné přírody a skvělých zážitků ze sedla vašeho kola. Ať už jste rekreační cyklista, sběratel kilometrů nebo milovník adrenalinu, Kladské pomezí má co nabídnout nejen u nás, ale i za hranicemi.


více informací
Novinky
Novinky z dílny Terézie Kalinayové
Paní Terézii Kalinayovou již znáte jako autorku několika regionálních produktů Kladského pomezí – folklorních panenek - Malenek, látkových panenek, PekSeSa a Malovánek textilních řemesel. V její nabídce však najdete i další výrobky, a také se s ní můžete v průběhu celého roku potkat na nejrůznějších akcích po celé republice.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Navštivte Lázeňské kulturní léto ve Velichovkách Lázně Velichovky si pro vás připravily bohatý kulturní program! V lázeňském kině se můžete těšit na promítání komedií, dokumentů, romantických komedií, ale i pohádek pro ty nejmenší. Lázněmi se ponesou tóny nejrůznějších interpretů a nejen to! Ve Velichovkách je prostě o zábavu postaráno. více informací

bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 725 972 033
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Tomanová,
Lenka Lembejová, Lucie Hnízdilová

Fotografie a obrazová příloha:
Martin Kábrt, Tomáš Menec, Jan Záliš, Lenka Lembejová, Markéta Tomanová, Marcel Rydlo, archivy Kladské pomezí o.p.s., město Náchod, Jan Bartoň, Minieuroland, město Česká Skalice, Terézia Kalinayová, David Línek, Lázně Velichovky, Trees Červený Kostelec, Camellus.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.png